Food is love. Love is food.


Rakott penne

2013.11.05 17:12

Hozzávalók:
- 500 g penne tészta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 üveg (kb. 0,5 l) paradicsomlé vagy paradicsomszósz
- egy kisebb konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 500 g darált hús
- bazsalikom, oregánó, só, cukor
- 30 dkg sajt

Elkészítés:
Egy edényben felteszük vizet forrni, amiben kifőzzük a tésztát. (A vízbe pici olaj, pici só.)
Egy magasabb falú serpenyőben a felaprított vöröshagymát olivaolajon üvegesre pirítunk, majd hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a hagymához a daralát hús, amit fehéredésig főzünk a hagymával.
A húshoz öntjük a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomkonzervet. Egy kiskanál só, két kiskanál cukor, majd fedő alatt kb. 10-15 percig főzzük.
Miután elkezd rotyogni hozzáadunk 1 ek. bazsalikomot és 1. ek. oregánót. Fedő alatt még 5-8 percig hagyjuk főni.
A tésztát leszűrjük, ha lecsepegett tespibe egyengetjük.
Egy merőkanállal rámerjük a tésztára a szószt, elkeverjük, majd a tetéjére szórjuk a reszelt trappista sajtot.
Előmelegített sütűben 200 fokon kb. 30 percig sütjük, addig míg a sajt aranybarnára pirul a tészta tetején.



Jó étvágyat!

MsKF

—————

Vissza