Food is love. Love is food.


Pisztráng ropogós kéregben majonézes krumplival

2013.12.11 13:50

Hozzávalók: (2 főre)
- 2 egész pisztráng
- 10 dkg liszt
- 2 ek. piros fűszerpaprika
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- a sütéshez 0,5 l olaj
- 1 egész citrom
- 1 kg krumpli
- 4 tojás
- 200 g majonéz
- 3-4 ek. tejföl
- 1-2 ek. mustár
- só, bors, szerecsendió



Elkészítés:
A pisztrángokat alaposan megmossuk, beirdaljuk a bőrüket mindkét oldalon, picit besózzuk, majd fokhagymával bedőrzsöljük őket.
A lisztet és a fűzserpaprikát összekeverjük egy tányérban, majd a pisztrángokat megforgatjuk a keverékben.
Az olajat felmelegítjük, majd a halacskákat kisütjük. Mindkét oldalt 10-12 percig (vagy amíg meg nem pirul) sütjük.
Meghámozzuk, megmossuk, majd összekockázzuk a krumplit, majd egy edénybe tesszük, felengedjük vízzel, és feltesszük főni. (Forrástól számított 10-15 perc a főzési idő.)
Egy lábasban teszünk fel vizet a tojásoknak, ha felforrt a víz, beletesszük, majd bő 10 percig keményre főzzük őket.
Ha megfőtt a krumpli és a tojások is, a tojásokat feldaraboljuk, a krumplihoz tesszük, majd a majonézt, a mustárt, és a tejfölt, elkeverjük, majd a fűszerekkel ízesítjük.
A tálaláskor a citromot félbe vágjuk, az egyik felét felkarikázzuk (díszítéshez), a másik feléből citromlevet facsarunk a halacskákra és egy adag salátát teszünk a hal mellé.
Akár karácsonyi menünek is el lehet sütni az ünnepekre!
Bon appetit!

MsKF

—————

Vissza