Food is love. Love is food.


Paradicsomos tészta kicsit másként...

2013.09.09 18:36

A mai nappal kezdetét vette az ősz. Borús, esős, időjárás. Egyáltalán nem kedvelem.
A vacsora elkészítésénél azonban ezek a külső tényezők cseppet sem hagytak befolyásolni. :)
A választás egy könnyed nyári étel újragondolása, ami - legyen odakint bármilyen idő is - tökéletes választás, ha könnyű, gyors étel elkészítése mellett döntenél.
A recept alapja a paradocsomszószos tészta, bár ezt rendszerint szeretem megbolondítani. Ez most sincs másként.
A szószba kerül egy olajos halkonzerv, amitől picit pikánsabb lesz ez az egyébként egyszerű tésztaétel. Ha ezt még szeretnénk fokozni, akkor darabolhatunk bele pár szem fekete olivabogyót is. A tetejére pedig füstőlt sajtot ajánlok, mert ettől lesz még pikánsabb az ízvilág.
Igazi toszkán étel. Nekem mindig eszembe juttatja Olaszországot...

Íme a recept:

- 400 g paradicsomszósz vagy hámozott paradicsomkonzerv
- egy nagyobb fej vöröshagyma fele
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- oregánó
- 1 tk. cukor
- 1 kk. só
- 1 kisebb olajos halkonzerv
- 1 db füstőlt parenyica sajt
- 500 g tészta (én fussilit választottam hozzá, de tökéletes a penne vagy a farfalle(masni) is)

Elkészítés:
A tésztának felteszünk egy lábas vizet forrni. Ha felforrt beletesszük a tésztát, majd 10-12 percig főzzük.
A vöröshagymát és a fokhagymákat összedaraboljuk, olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt/paradicsomkonzervet, só és cukor, majd mindezt elkezdjük tető alatt főzni. Ha már forr, hozzáadjuk a halkonzervet olajostul (nem kell leönteni az olajat róla), néhány levél bazsalikom és oregánó, majd bő 15 percig alacsony lángon főzzük.
Mikor már majdnem kész a szósz, mehet bele az aprított olivabogyó. (Természetesen, elhagyható, ha esetleg valaki nem szereti. Külön is tálalhatjuk hozzá, így mindenki kedvére tehet a tésztára.)
Ha a tészta megfőtt, lecsepegtetjük, majd egy nagyobb tálban összekeverjük a szósszal és a lereszlt sajt felével. Tányérra tesszük, majd a maradék sajtból egy nagyobb csipettel meghintjük, majd díszítésként bazsalikom levelet használjunk.

Jó étvágyat! :)

—————

Vissza