Food is love. Love is food.


Blog

2013.08.31 12:43

A hazai...na az az igazi!

Sziasztok!

A hétvégémet imádott családomnál szülővároskámban, Pakson töltöm, ami azért is nagy öröm számomra, mert ilyenkor igazi házias ízekkel bombázhatom az ízlelőbimbóimat.
Kora reggel érkeztem, majd Anyukámmal érkezést követően irányt is vettünk bevásárolni, mert "ilyenkor (is) főzni kell..." Szokta volt mondani Édesanya. ;)
Az rövid ötletelésünk azt eredményezte, hogy a Nagyitól kapott jó sok kiló almát fogjuk hasznosítani, amiből finom, vékony tésztájú almás pite lesz. ;)
A vacsora főszereplője pedig régi nagy kedvencem, a fasírt zöldségkörettel és párolt rizzsel karöltve. A fasírt receptje nálunk igazi családi hagyomány. Dédnagymamától szállt Nagymamámra, majd Anyukámra és én is ezen recept alapján szoktam elkészíteni ezt a 'jollyjoker' étket! De, ennél az ételnél is (és még jó néhánynál) nálam a jól bevált recept az igazi! ;)
Recepteket mellékelek (Újdonságok fülön)... ha megsült a pite, jön a fotó is (a Fényképgalériában)! ;)
Szép napot Nektek! ;)

 

—————

2013.08.28 00:09

Once upon a time...

Egyszer régen, réges régen... na, jó, nem vicceskedem. :)
Egy nagyon kedves barátomat kérdeztem meg elsők között, hogy mi a véleménye a megírt blogbevezetőmről. Történt mindez idén április 25-én. Azóta röpke 4 hónap telt el, és a kukában landolt az a papírt, amin a tervezett szöveg szerepelt. Mert valóban túlságosan sablonosra sikeredett. "Hmm. Jó, jó, de olyan átlagos. Semmi extra nincs benne." És, valóban az lett. Beláttam. Átlagos. Csak nekem picit több idő kellett, amíg eljutott... :)
De, köszönöm G. :)
Ha van valamink, ami a miénk, tegyük azt személyessé, olyanná, amilyenek mi magunk vagyunk. Semmi sablon, semmi körítés. Csak az, ami! Nem kell több. ;)
Így lesz ez a blog igazi 'MsKitchenFairy'. :)

—————


Tegnap ünnepeltem a névnapom, és rengeteg pozitív töltetben volt részem... De leginkább egy képecske dobta fel a napom!