Food is love. Love is food.


Cikkek archívuma

2014.12.21 13:37

Cukormáz

Hozzávalók: 1 tojásfehérje 25 dkg porcukor 1. A tojásfehérjét kisséfelverjük, majd hozzáadagoljuk apránként a porcukrot és habverővel simára keverjük. 2. Sütőzacskóba töltjük és kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.

—————

2014.12.21 13:29

Mézeskalács

Hozzávalók: 34 dkg liszt (személy szerint 17 dkg búzafinomliszet és 17 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet haszáltam) 12 dkg RAMA 25 dkg méz 2 tojássárgája (a fehérje jó lesz a cukormázhoz) 1 tk. szódabikarbóna csipet só 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék 1. Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük,...

—————

2014.12.20 14:31

Nem csak 4 nap szeretet...

Szívemnek különösen kedves ez a decemberi/adventi időszak, mivel megannyi szívet melengető érzés tölt el ilyenkor. Készülődünk a karácsonyra, várakozunk, ötletelünk... az illatok, az ízek, a fények, a formák... egyszerűen imádom. Ezt az időszakot. Az ünnepet. A sürgés-forgást. Igaz, ma már kicsit...

—————

2014.12.11 14:31

Almás-fahéjas tepsis palacsinta

Ezt a receptet anyukámnál találtam, gondoltam megosztom veletek. Azért tartom praktikusnak, mert nem kell a palacsintákat egyenként kisütögetni, ergó időt spórolva, viszonylag hamar elkészíthetünk egy nagyon finom desszertet. ;) Hozzávalók: - 2,5 dl tej - 1,5 dl víz - 20 dkg liszt - 3 tojás -...

—————

2014.12.09 13:24

A szaloncukor története

A szaloncukor ősét (a fondant-cukrot, ami túltelített cukoroldatból, felfőzéssel készült, puha, kikristályosított massza) a franciák a XIV. században kezdték el készíteni. A XV. században az édes termékeket még gyógyszerészek állították elő. A nyalánkságokat ekkor...

—————

2014.11.28 15:17

Karácsonyi láz...

Így november végén, erősen él bennem a karácsonyi hangulat iránti vágy. Illatok. Ízek. Fények. Hangok. Imádom, hogy ilyenkor ünnepi fényekbe öltöznek az utcák, a bevásárló központok és minden egy picit ünnepi varázsban tündököl. Forralt bor, kürtös kalács, sült gesztenye...mind-mind egy falatka a...

—————

2014.11.02 22:07

Tartozom egy vallomással... :)

...ami a hallgatásom oka. Mostanság nem érkeztek tőlem új receptek, sem képek, sem sztorik, sem ajánlók. Kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok, ezért engedélyeztem magamnak némi "szabadságot". Mivel "tudok úszni" és kitartó vagyok , így újra itt vagyok! (De, természetesen, ez idő alatt sem...

—————

2014.10.09 14:47

Csáklit... ;)

Pisztáciás-áfonyás fehércsoki Hozzávalók: 45 dkg fehér csokoládé aprítva 20 dkg aszalt vörösáfonya 15 dkg hámozott pisztácia     Elkészítés: A csokoládét vízfürdőn vagy dupla aljú edényben megolvasztjuk és belekeverjük a gyümölcsöket. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és...

—————

2014.09.19 19:24

Kenyér-, Hal- és Borünnep - Paks

Szülővárosomban idei évben is megrendezésre kerül eme jeles ünnep szeptember 27-én, amely a Kenyér-, Hal- és Borünnep nevet viseli. 2010-ben rendezték meg először, de azóta is minden évben egyre több látogatót vonz ez az esemény, nem csak a környékről, hanem bizony az ország különböző...

—————

2013.12.11 13:50

Pisztráng ropogós kéregben majonézes krumplival

Hozzávalók: (2 főre) - 2 egész pisztráng - 10 dkg liszt - 2 ek. piros fűszerpaprika - só - 2 gerezd fokhagyma - a sütéshez 0,5 l olaj - 1 egész citrom - 1 kg krumpli - 4 tojás - 200 g majonéz - 3-4 ek. tejföl - 1-2 ek. mustár - só, bors, szerecsendió Elkészítés: A pisztrángokat alaposan...

—————