Cikkek archívuma
2014.12.21 13:37
Hozzávalók:
1 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1. A tojásfehérjét kisséfelverjük, majd hozzáadagoljuk apránként a porcukrot és habverővel simára keverjük.
2. Sütőzacskóba töltjük és kidíszítjük vele a mézeskalácsokat.
—————
2014.12.21 13:29
Hozzávalók:
34 dkg liszt (személy szerint 17 dkg búzafinomliszet és 17 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet haszáltam)
12 dkg RAMA
25 dkg méz
2 tojássárgája (a fehérje jó lesz a cukormázhoz)
1 tk. szódabikarbóna
csipet só
1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék
1. Az alapanyagokat egy nagy tálba tesszük,...
—————
2014.12.20 14:31
Szívemnek különösen kedves ez a decemberi/adventi időszak, mivel megannyi szívet melengető érzés tölt el ilyenkor. Készülődünk a karácsonyra, várakozunk, ötletelünk... az illatok, az ízek, a fények, a formák... egyszerűen imádom. Ezt az időszakot. Az ünnepet. A sürgés-forgást. Igaz, ma már kicsit...
—————
2014.12.11 14:31
Ezt a receptet anyukámnál találtam, gondoltam megosztom veletek. Azért tartom praktikusnak, mert nem kell a palacsintákat egyenként kisütögetni, ergó időt spórolva, viszonylag hamar elkészíthetünk egy nagyon finom desszertet. ;)
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
-...
—————
2014.12.09 13:24
A szaloncukor ősét (a fondant-cukrot, ami túltelített cukoroldatból, felfőzéssel készült, puha, kikristályosított massza) a franciák a XIV. században kezdték el készíteni. A XV. században az édes termékeket még gyógyszerészek állították elő. A nyalánkságokat ekkor...
—————
2014.11.28 15:17
Így november végén, erősen él bennem a karácsonyi hangulat iránti vágy. Illatok. Ízek. Fények. Hangok.
Imádom, hogy ilyenkor ünnepi fényekbe öltöznek az utcák, a bevásárló központok és minden egy picit ünnepi varázsban tündököl.
Forralt bor, kürtös kalács, sült gesztenye...mind-mind egy falatka a...
—————
2014.11.02 22:07
...ami a hallgatásom oka.
Mostanság nem érkeztek tőlem új receptek, sem képek, sem sztorik, sem ajánlók.
Kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok, ezért engedélyeztem magamnak némi "szabadságot".
Mivel "tudok úszni" és kitartó vagyok , így újra itt vagyok! (De, természetesen, ez idő alatt sem...
—————
2014.10.09 14:47
Pisztáciás-áfonyás fehércsoki
Hozzávalók:
45 dkg fehér csokoládé aprítva
20 dkg aszalt vörösáfonya
15 dkg hámozott pisztácia
Elkészítés:
A csokoládét vízfürdőn vagy dupla aljú edényben megolvasztjuk és belekeverjük a gyümölcsöket. A keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és...
—————
2014.09.19 19:24
Szülővárosomban idei évben is megrendezésre kerül eme jeles ünnep szeptember 27-én, amely a Kenyér-, Hal- és Borünnep nevet viseli. 2010-ben rendezték meg először, de azóta is minden évben egyre több látogatót vonz ez az esemény, nem csak a környékről, hanem bizony az ország különböző...
—————
2013.12.11 13:50
Hozzávalók: (2 főre)
- 2 egész pisztráng
- 10 dkg liszt
- 2 ek. piros fűszerpaprika
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- a sütéshez 0,5 l olaj
- 1 egész citrom
- 1 kg krumpli
- 4 tojás
- 200 g majonéz
- 3-4 ek. tejföl
- 1-2 ek. mustár
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A pisztrángokat alaposan...
—————