Food is love. Love is food.


Narancsos-gyömbéres-kakukkföves kacsacomb vörösborban párolva

2015.01.06 21:07

A recepttel karácsony óta lógok, ám, ahogyan a mondás is tartja...ami késik, nem múlik!
Nem egy ripsz-ropsz étel, de ha elkészül...
Fogadni. Szeretettel. ;-)


Hozzávalók (4 vagy 2 nagggyon éhes személynek ;-) )
- 4 db kacsacomb
- 1 nagyobb darab lédús narancs
- egy kisebb darabka friss gyömbér
- só
- bors
- 2-3 ág kakukkfű
- 1 egész fokhagyma
-4 dl vörösbor (ízlés szerint bármilyen fajtát használhatunk, én speciel a Varga pincészet édes merlot-ját használtam)

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. (Légkeveréses fokozaton, nem légkeveréses sütő esetén ez lehet 220 fok)
A kacsacombokat besózzuk, borsozzuk. A narancsot alaposan megmosszuk, majd felkarikázzuk.
A combokat picit kiolajozott tepsibe tesszük, rápakoljuk a narancsszeleteket, majd felöntjük az egészet a vörösborral. A borba reszeljük a gyömbért, a fokhagymát pedig széltében kettévágjuk és szintén a borba tesszük. A kakukkfüvet megmossuk, majd az ágról kézzel lesodorjuk a leveleket rá a combokra, majd az egészet alufóliával letakarjuk és elkezdjük sütni.
Ügyeljünk a fokozatos sütésre, hogy finom omlós legyen a végeredmény.
Első körben 200 fokon elkezdjük, sütjük 30-40 percig, majd levesszük a fóliát, visszavesszük a hőfokot 120 fokra és így sütjük a kis combjainkat 2 órán keresztül. Ha letelt a 2 óra, újra megemeljük 200 fokra a hőmérsékletet és további 20 percig sütjük a hút, hogy a megpiruljanak és jó ropogósak legyenek.
Köretként párolt burgonyát és/vagy répát, paszternákot ajánlanék, mert az úgy finom.

A tündérerő legyen veletek! ;-)

—————

Vissza