Food is love. Love is food.


Kekszes dióbonbon

2013.12.09 13:37

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg darált dió
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg darált keksz
  • 2 ek kakaó
  • 3-4 ek baracklekvár
  • 1 dl rum
  • 20-30 szem meggybefőtt
  • 1 dl meggylé (a befőttből)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3-4 cl tejszín

elkészítés

1.       A hozzávalókat a meggy, a csoki és a tejszín kivételével jól összedolgozzuk villával, hogy gyúrható masszát kapjunk.

2.       Evőkanállal kis adagokat veszünk belőle (kb. 1 csapott evőkanálnyit), és a tenyerünkben tallért formázunk.

3.       Ebbe beleteszünk 1 szem meggyet, majd azt "becsomaguljuk" a tallérba, gombócot formálva belőle.

4.       Egy tálcára tesszük a golyókat, és 15 percre hűtőben dermesztjük.

5.       Ezalatt összetördeljük a csokit, elvegyítjük egy tálkába vagy kis kiöntőbe a tejszínnel, és mikróban 1 perc alatt összemelegítjük.

6.       A meleg bevonatot jól elkeverjük simára kiskanállal, majd pár percig hűlni hagyjuk.

7.       Ha letelt a 15 perc kivesszük, meglocsoljuk mindegyik golyót a csokival, és visszatesszük még 15 percre őket.

8.       Ezután tálalható. Szobahőmérsékleten órákig elvan, de hűtőben több napig is eláll.

—————

Vissza