
Food is love. Love is food.
Kekszes dióbonbon
2013.12.09 13:37hozzávalók / 4 adag
- 25 dkg darált dió
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg darált keksz
- 2 ek kakaó
- 3-4 ek baracklekvár
- 1 dl rum
- 20-30 szem meggybefőtt
- 1 dl meggylé (a befőttből)
- 1 tábla étcsokoládé
- 3-4 cl tejszín
elkészítés
1. A hozzávalókat a meggy, a csoki és a tejszín kivételével jól összedolgozzuk villával, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Evőkanállal kis adagokat veszünk belőle (kb. 1 csapott evőkanálnyit), és a tenyerünkben tallért formázunk.
3. Ebbe beleteszünk 1 szem meggyet, majd azt "becsomaguljuk" a tallérba, gombócot formálva belőle.
4. Egy tálcára tesszük a golyókat, és 15 percre hűtőben dermesztjük.
5. Ezalatt összetördeljük a csokit, elvegyítjük egy tálkába vagy kis kiöntőbe a tejszínnel, és mikróban 1 perc alatt összemelegítjük.
6. A meleg bevonatot jól elkeverjük simára kiskanállal, majd pár percig hűlni hagyjuk.
7. Ha letelt a 15 perc kivesszük, meglocsoljuk mindegyik golyót a csokival, és visszatesszük még 15 percre őket.
8. Ezután tálalható. Szobahőmérsékleten órákig elvan, de hűtőben több napig is eláll.
—————